Vem fan startar en pokerblogg 2021?

Det kan man ju undra. Men är man en medelålders avdankad familjefar med prepperdrag känns det bra med det skrivna ordet – när internet dör kan man liksom fortsätta att kommunicera. Tänkte skriva lite om mina pokerupplevelser, kanske lite allmänt om min syn på samhället och ekonomin (det ser inte bra ut…) ibland om någon specifik hand och ofta om alla idioter till motspelare som turar sönder livet.

Som pokerspelare är jag någon slags medelmåtta som aspirerar på att vara något (läs: mycket) smartare än populationen. Att resultaten är medelmåttiga beror på varians – och när variansen släpper sitt punggrepp kommer jag kallas Bo ”Bonaddamo” Nord. Då kommer jag också dumpa familjen och det trygga livet och köra feta highrollers och leva livets goda. Jag kommer inte bli något narcissistisk ”jehovas vittne” som predikar 8h sömn, träning och isbad i en massa jävla vloggar (BenCP, crownupguy eller han med långt hår med jesuskomplex som jag glömt namnet på (upplys mig gärna i kommentarerna ni som kommer på vem jag menar))  – förmodligen blir jag snarare den narcissistiske psykopaten som börjar dra en lina, bara beställer en sorts grisdyr whiskey och spårar ur totalt om den inte finns, sitter i en öppen sidenmorgonrock med bukfetma som döljer de mer eller mindre brukbara genitalierna på morgonen efter ett rekordhögt cashgame. Detta såklart i en svit på Aria.

Inser nu att vägen dit är rätt lång – men kan jag bara börja casha Djupet lite mer frekvent borde det inte vara en omöjlighet.

Just nu ser mitt pokerliv ut lite som den säkert gör för många – man har jobb och familj och annat som måste prioriteras före. Men det hindrar en inte från att ett par gånger i veckan få till en grind. Nu efter Corona har ju även livespelet kommit igång så försöker få till nån turre varannan vecka på någon av stockholmsklubbarna. Spelar i princip enbart turneringar på relativt låga nivåer framförallt har jag varit dålig på att bygga rulle för att kunna skotta upp mig. Men är lite sugen på att ändra på det.

Nu börjar ju Poker-”SM” på svenska fel så där lär man ju försöka ta sig an ett par turneringar. Blir jobbigt om man vinner nåt event och samtidigt vill vara lite anonym i en sån här blogg. För när jag vinner vill jag gärna berätta för alla – långt, länge och detaljrikt…

Tänker också att jag skall avsluta bloggarna med något slags tips och förmodligen kommer jag smyga in lite tips på var man kan läsa och lyssna mer kring ekonomi och samhälle – nu vet jag att folk i allmänhet är rätt ointresserade av att USA har tryckt 40% nya dollar och att man injicerar 120miljarder dollar i månaden i ekonomin och vad det kan leda till eller att Kina har tomma hus och lägenheter för 290 miljoner kineser och ändå lyckas få prisökningar på bostäder – men lite spännande är det väl ändå att allt snart går åt HELVETE.

Dagens tips!

Pod: Antiloops podd. Smart ekonomipodd som tar upp mycket makroekonomi.  

/Bo Nord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier
Arkiv
Pokerpasset med VT.