Hat som drivkraft

Hat som drivkraft – modern poker theory!

Har kört relativt lite sedan SM. Låg lust, lite för trött och lite för känslokränkt. Ett exempel på någon som blir känslokränkt är Kantarellen. Jag är lite som Kantarellen på steroider. Blir jag utköpt ett par gånger precis i början av en sittning orkar jag ibland inte ens fortsätta köra den – även om man vet att det räcker med en bra placering för att rädda sittningen. Och placeringarna kommer ju med volym inte med att spela en turre och drömma.

Men det här med att visa känslor när man spelar poker diskuteras ju en hel del och de flesta påtalar konstant att man ska suga upp och svälja utdragningar och bara köra vidare. Inte påverkas av oturen och folks absurda misstag som belönas. Slutkommentaren när någon skriker av ilska eller drar storyn om hur de senast blev utdragna är:

 ”That´s poker man”.

Fuck you säger jag! Det man inte förstår då är att hela pokerns fundament är just känslorna det väcker. Drivkraften bakom poker är inte att allt kan hända – alltså att man kan bli utköpt av en enoutare – utan det är känslorna just det väcker när det händer. Och det väcker givetvis känslor åt båda hållen beroende på om man vinner eller inte, för enkelhetens skull kallar vi det ena hat och det andra glädje. Man kan nog lugnt säga att någon som har mycket tur som DrRutger (hur långt över EV kan man springa?) jämfört med någon som upplevs springa dåligt t.ex. kantarellen inte på långa vägar visar upp lika mycket glädje som den som springer dåligt visar hat.  Så förutom att drivkraften i poker är känslor – är känslan av hat den största drivkraften.

Pokern skulle ju relativt snabbt dö om vi plockade bort känslor från den. Det är förmodligen därför åtminstone onlinepokern över tid riskerar dö. Botar visar inga känslor, superregs fostras att inte visa känslor – sen gör förmodligen volymen att man över tid inte orkar ta fram dom. Många spelar ju också i större utsträckning ”studerad poker” – och då baserat på att de har lärt sig att spela händer på vissa sätt via träningssajter, youtube m.m. men utan att ha intelligensen att faktiskt förstå spelet. De kommer alltså inte hänga med när spelet förändras och förmodligen sluta tillslut om de saknar passion och känslor för spelet.

Ett exempel på det är ett standardspel som hela populationen verkar ha plockat upp ungefär samtidigt:

Jag höjer EP (tidiga position) och SB eller BB synar.

Flopp kommer 882 rainbow.

De checkar

Jag C-bettar 25-30%

Här får man omslag extremt ofta numera. Och slår man om igen då får man otroligt många folds. Ska man reppa 8an måste man ju ha den här ibland – men de flesta verkar välja att syna C-betten med sina åtta och raisa som bluff.

Folk har lärt sig av tyå BenCP att man ska få många folds om man slår om på den här typen av flopp – men de har inte lärt sig hur de ska spela handen om de faktiskt får ett omslag.

(Som en disclaimer spelar ju jag på rätt låga nivåer, studerar inte poker aktivt och är en hobbyspelare – så det är ju mycket möjligt att hela exemplet är skit)

…men nu tappade jag eventuellt tråden lite. Jag skulle ju veva om allt hat jag känner när jag spelar. För satan vad jag hatar på saker när jag spelar. Jag hatar alla muppregs på SVS – så till den grad att jag kan sitta kvar vid ett bord när man som vanligt blivit utköpt av typ Sircall två från pengarna med AK mot AJ eller liknande bara för att kolla hur mycket mer mupptur de ska ha när de vinner turneringen efter att ha legat nötsist med två bigs tre innan pengarna. Tur att man inte vet så mycket vilka folk är – då är det mycket svårare att känna det där genuina hatet man gör annars. Fördelen med hatet är att det driver en till att vilja vinna – man koncentrerar sig alltså mer i dom fält där man känner mycket hat. Man försöker också sig på att i större grad göra lite udda spel – brukar ju ofta sluta illa iofs för muppregsen har ju alltid stål. Men när man lyckas får det inneboende hatet mot spelaren ifråga själva vinsten av handen att bli extremt mycket mer glädjefull. Hatet driver motivation och glädje helt enkelt!!

På mer anonyma sajter (större sajter) tenderar man istället att hata på saker runtomkring och – motriggen t.ex. Det går typ inte att tro att pokerstars inte är riggat när man gång på gång blir utköpt på samma sjuka sätt. Tillslut går en mus sönder, eller en dator, en skärm, eller ett fönster (det gav lite ågren). Problemet på dessa sajter är att det är svårare att hålla ihop spelet när man tiltar och börjar hata för mycket – man har mycket svårare att fokusera igen.

Ett annat problem är ju också som nu att man tappar inspiration när allt går dåligt. Tilten och hatet tar över – samtidigt är det ju hatet som kommer driva mig tillbaka till pokerborden. Det är iaf inte glädjen över att spela!

Med det sagt önskar jag er alla ett riktigt hatfullt 2022!!!

Bo Nord

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier
Arkiv