Fejkpoker-SM

En pokerblogg av Bo Nord

Kört en del av turneringarna. 6-manna, 6-manna turbo, Duellen, 8-manna PLO. Sammantaget har det gått åt helvete men till låg kostnad. Satelliterna har gått bra. Rätt absurt värde på dom – folk har verkligen ingen koll på satellitspel på svenska spel. Förutom dom 15 muppregs som är med i varenda turnering. Gjorde iofs själv ett par grova fel – har svårt med foldknappen ibland och tar helt onödiga risker.  

6-manna Holdem började bra med ett par lösa riversyner. Byggde ok stack och sen kom några vidriga utköp i rad.

I 6-manna turbon dagen efter ramlade jag ut nåt dussin platser från pengarna. Småtrist då jag enkelt kunde gått på toa och varit i pengarna när jag kom tillbaka. Men bordets CL höjer utg och jag jammar 99 bakom med 16bb. Jag tror inte han tyckte att det var jobbigt att syna med KK då…

Generellt blir det rätt tydligt att det kommer in lite nytt folk som även kör lite andra turneringar i samband med SM för värdet i dom har varit väldigt bra under SM-dagar upplever jag. Man ser en del helt absurda spel där folk formligen kastar iväg sina marker. Kan nog också bero på att det är fredagar och lördagar.

Men kurvan för perioden pekar ju åt rätt håll:

Duellen var nog den turnering jag sett fram emot mest. Även om headsupper är jobbiga på det sättet att du ofta kan nöta ner en motståndare men sen måste få allinlägena ändå stå. Dessvärre bubblade jag den och hade ett par händer som jag funderat lite på – jag är ju ingen som sitter med Solvers och izmicer eller går igenom en massa händer. Även om jag vill. Problemet är väl att mitt attention span är lika bra som ett youtubeklipp. Man får dock vara glad att man inte växer upp som ens egna barn där skärmarna är ett jävla heroin.

Dom första två vann jag hyfsat enkelt – i den tredje (bubbla) hoppades jag på bra lottning – väldigt många bra spelare kvar. Med bra spelare avser jag muppregs med tur och annat löst folk som Jerry Ödeem som ju är en farsot vid pokerborden. Fick en ok lottning men absolut mot en bra spelare. Förutsättningarna var väl inte dom bästa. Kids med plattor i soffan, sambo med TVn igång någon av ungarna som vägrar hörlurar så det blir volymkrig. Några glas rött självförstroende innanför västen, favoritplatsen i soffan upptagen – hela setupen för bra fokus i det årliga SMet!!

Låg under en stor del av matchen men vände när mörkarna började komma upp. Då utspelade sig den här handen som ni kära läsare gärna får kommentera.

Blinds: 300/600

Hero: 16565

Fi: 15435

Fi klickar till 1200. Jag synar med 98hj.

Flopp 584 rainbow.

Jag checkar – Fi bettar 1200 i potten på 2400. Jag synar.

Turn Khj (jag får färgdrag).

Jag checkar – Fi bettar 2400.

Vad gör ni här? Syn eller checkraise? ….fortsättning följer i nästa inlägg.

Dagens tips:

Det är att lyssna lite på Alexander Bard. Enastående framtidsanalytiker.

T.ex. https://www.youtube.com/watch?v=nZqvYA_fZKw

/ Bo Nord

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier
Arkiv