Fejkpoker-SM Del 2

SM Main Event på Svenska Spel

Fortsättning från förra inlägget:

Blinds: 300/600

Hero: 16565

Fi: 15435

Fi klickar till 1200. Jag synar med 98hj.

Flopp 584 rainbow.

Jag checkar – Fi bettar 1200 i potten på 2400. Jag synar.

Turn Khj (jag får färgdrag).

Jag checkar – Fi bettar 2400.

Vad gör ni här? Syn eller checkraise? ….fortsättning följer i nästa inlägg.

Jag valde att syna här vilket jag i efterhand funderar på om det inte är bättre att slå om. Samtidigt vill jag ju inte syna om han går all-in. Så jag är förmodligen inne på förklaringsmodeller baserade på hur handen slutade….

River 5 spader.

Brädan är alltså 584 K 5 och potten ca 8600

Jag checkar och får en bet på ca 6000. Här väljer jag att syna och har då drygt 5k kvar. Hen visar 5 3 för rivrad triss.

Jag vet fortfarande inte hur jag borde spelat handjäveln….lärde dock barnen några nya svärord i samband med det. Nu hoppas jag bara att de inte applicerar dom i språkbruket i skolan – då lär man få skylla på ”youtube” vid nästa kvartsamtal…igen.

Efter det var det inte mycket att be för mer än att få in det med bäst hand och försöka belönas av gud. Bäst hand hade jag nog – men bönen gav inget tillbaka. Så var den sagan slut.

SM-main

Var relativt laddad för denna turnering – hade däremellan vunnit nån biljett till SM i stugans veckoturre så körde Omaha där jag cashade (har nog bättre ROI i Omaha trots att jag verkligen är riksdålig). Main började ganska bra och tog några bra syner i början. På något sätt brukar en del okända spelare gilla att veva på aggressivt i dessa turneringar – men på något sätt går jag mycket på magkänsla och deras betsizing och timing när jag synar. Ofta kan man bjuda på en del rep för att även med ganska veka egna händer få dom att bluffa.

Här är en typisk hand som triggar mig – ska man bara vika?

 Min hand – en tidig limpar, jag i mitten höjer 3,5x. BB synar och limparn synar.

 Jag bettar 30% och får två syn

Jag bettar 700 in i potten på 2400. Då går BB all in med 4593.

Jag antar att han alltid har en kung här och lägger mig – men jag förstår inte syftet med att jamma och därför vill jag bara syna av bluffen. Men efter att ha praktiserat såna syner en miljard gånger på svs så är det en spot där folk har k (speciellt i ett SM mot en random). Jag tänker mer att jag i hans situation vanligen synar med hans hand (jag tror han har exakt K8off – det är ju bara muppar som håller på med ranger och trams). Jag synar bara med händer som slår honom typ AA,AK, KQ,KJ, K10s och han behöver inte vara rädd för färgdrag eller stegdrag (möjligen kan jag c-betta qj/J10 ruter och sen fortsätta på en sån turn. Känner ni igen er eller är jag helt ute och cyklar i mina tankar?

Efter att ha bytt bord ett par gånger i början fick jag byta till ett bord där jag satt rätt länge. Så efter 4h hade jag 22k (start 10k) och allt kändes rätt bra. Inga direkt stora potter men vann de händer jag spelade. Plockade in en hel del potter ingen annan ville ha.

Bytte sedan bord och gick igenom händerna – på det bordet vann jag i princip inte en enda hand. Vi hade en av topp tre stackarna vid bordet och hen hade nog fått i sig en rejäl dos av helgmedicinen. Problemet är att den spelarkategorin ALLTID kommer åt mig. Jag blir som kantarellen på anabola. Spelaren ifråga hade 75k och avg låg nog kring 20k. Höjer eller slår om ca 80% av händerna och det är alltid 3,5x pre och pott flop, pott turn och sen har dom ”God-mode” påslaget. Efter ca 45min på bordet och noll händer vunna och 30% av stacken utraderad utspelade sig följande hand:

Mörkar 250/500 ante 50

Jag har 15800

Fi har 75000

Jag höjer 1155 från MP med

Fi synar från Cutoff. Övriga lägger sig. Fi har som sagt vevat i nästan alla potter.

Jag check – fi bet 850 i 3500

Jag tiltfloatar/synar eller något åt det hållet.

Jag checkar – fi bettar 3000 i 5200

Jag synar.

Jag checkar och Fi går all in jag har ca 10k kvar.

Jag synar vilket förmodligen inte är jättebra. Han visar fina  och SM är slut. Men jag bryr mig inte ett skit för det är ju bara FEJK-SM.

Så SM slutar skit som det verkar göra för de flesta – men spelet runtomkring har gått riktigt bra som plåster på såren.

Nu måste jag ta nya tag och ladda om – känner tendenser till att jag slaskar och överspelar en hel del händer. Måste hitta lite mer fokus.

Hade tänkt slänga in lite info kring våra senaste inflationstal på kring 9% och även ta upp problematiken med att skicka hem 500 lumpare för att några blev kränkta och hade fått sova för lite men jag måste dra och lyssna på ena ungens ”julkonsert”. Jag misstänker att kvalitén kommer vara besvärande låg…

En blogg av Bo Nord

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier
Arkiv